«ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε κάτω από το σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» την Κυριακή 21 Μάιου 2017 ο 7ος λαϊκός αγώνα δρόμου «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2017».

Την διοργάνωση είχαν αναλάβει Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (Σ.Δ.Υ.Α).

Οι δρομείς διέτρεξαν απόσταση 24,3 χιλιομέτρων, με αφετηρία τη Ζάτουνα και τερματισμό το Βαλτεσινίκο.

Συμμετείχαν συνολικά 108 αθλητές, Μαραθωνοδρόμοι και μη απ όλη την Ελλάδα, και τερμάτισαν όλοι. Οι δηλώσεις συμμετοχής ήταν 153 άτομα.

Πρώτος έκοψε το νήμα ο Αλέξης Γεωργούλιας με χρόνο 1:42:31

Δεύτερος ο Κάνο Εμιλιάνο με χρόνο 1:44:32 και τρίτος ο Βασίλειος Βασιλείου με χρόνο 1:44:51.

Από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μάγδα Πουλημένου με χρόνο 2:17:49.

Δεύτερη η Γεωργία Τσάφου με χρόνο 2:25:33 και τρίτη η Νικολέτα Ρομπάκη με χρόνο 2:31:44

Στους νικητές αποδόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και έπαθλα. Τα έπαθλα φιλοτέχνησε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αγώνα ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου όπως άλλωστε κάνει κάθε φορά μέχρι σήμερα.

Όλοι που έλαβαν μέρος στον αγώνα αλλά δεν ανέβηκαν στο βάθρο παρέλαβαν το ειδικό μπρούτζινο μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

Αξίζουν τα συγχαρητήρια μας σε όλους, του δρομείς που συμμετείχαν, στους εθελοντές που η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητη, στα παιδιά των σχολείων Βαλτεσινίκου, Βυτίνας, Λαγκαδίων, Δημητσάνας, Ζάτουνας και Νυμφασίας που με την μοναδική διάθεση εθελοντικής προσφοράς και ευαισθησίας υποστήριξαν τους αθλητές στην διαδρομή τους.

Τέλος ευχαριστούμε και συγχαίρουμε, την Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα στα παραρτήματα των Λαγκαδίων και Δημητσάνας, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Σώμα Σαμαρειτών Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ παράρτημα Τρίπολης, που με φιλότιμο και επαγγελματισμό προστάτευσαν και υποστήριξαν τον αγώνα. Τον ιατρό κ. Νώντα Παππά καθώς και την ιατρό κα Βερενίκη Μαηδώνη που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για ένα ασφαλή αγώνα, τον χρονομέτρη του αγώνα κ. Δημήτρη Παπαεμανουήλ, τις κκ Μανώλια Μηχαλογιαννάκη και Ελένη Καρτσαγκούλη μέλη του ΣΔΥΑ, επίσης τις κκ Δανάη Μπαρλαμπά (ιατρό) και Ματίνα Παναγούλια για την γραμματειακή υποστήριξη.

Θα ήταν φυσικά παράλειψη να μη αναφερθούμε στην υποδοχή των κατοίκων της περιοχής που με το χειροκρότημά τους ενθουσίασαν τους αθλητές δείχνοντας έτσι το σεβασμό, και το θαυμασμό τους. Επίσης στα καταστήματα που προσέφεραν τα «καλούδια» τους και ενίσχυσαν τη φιλοξενία.

Τέλος ευχαριστούμε τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας και την πρόεδρό της κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου που στήριξαν με τη χορηγία τους αυτή την πρωτοβουλία, καθώς επίσης και το ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ και ιδιαίτερα την πρόεδρό του κυρία Ελένη Μπερτσάτου (εκ μητρός Μαγουλιανίτισας), με την υπόσχεση όλων του χρόνου να πάμε «ακόμα ψηλότερα».

Μάιος 2017

Από την οργανωτική επιτροπή.

Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 09:30 )