Στα  μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» έγινε το πρωί της Κυριακής 09 Σεπτεμβρίου 2018  στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ο 9ος κατά σειρά λαϊκός αγώνας βουνού κάτω από το σύνθημα   «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής, τον Ανθρωπισμό και αποτελεί παράλληλα φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τη ζωή τους και την ελευθερία μας στη μάχη του "Αγιονικόλα" τον Σεπτέμβριο του  1826. Η εκκίνηση έγινε από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας των Αγ. Θεοδώρων όπου προηγήθηκε μικρής διάρκειας δέηση υπέρ των υπέρ πατρίδας πεσόντων.

Τον αγώνα διοργάνωσε το "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ" με τη στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ και των τοπικών φορέων, ενώ την τεχνική υποστήριξη είχε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΣΔΥΑ).

Ο αγώνας περιλάμβανε δύο κατηγορίες που αντιστοιχούσαν σε δύο διαδρομές ίδιας κατεύθυνσης διαφορετικών όμως αποστάσεων. Μια 20,4 χιλιόμετρα με συνολική υψομετρική διαφορά 1057 μέτρα και μια 11,5 χιλιόμετρα με συνολική υψομετρική διαφορά 550 μέτρα.

Έλαβαν μέρος 93 αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδος ενώ περπάτησαν στη μικρή διαδρομή αρκετοί απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες και ορειβάτες, έχοντας την τεχνική υποστήριξη των διοργανωτών.

Ο αγώνας αυτός ή ο απλός περίπατος στα μονοπάτια των «Αρκάδων Ποιμένων» ήταν και πάλι αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που βρίσκουν στήριγμα στον ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ», που βοηθούμε και υποστηρίζουμε. Έτσι όσοι έλαβαν μέρος, αθλητές, περιπατητές, παράγοντες ακόμη και θεατές εκδήλωσαν την αλληλεγγύη τους καταβάλλοντας το ποσό των € 10 ή περισσότερα σε λογαριασμό του συλλόγου αυτού.

Τέλος την οργανωτική υποστήριξη είχε ο ιστότοπος www.anatrexo.gr όπου έχει αναρτηθεί ο πίνακας των πρώτων κατά κατηγορία καθώς και η γενική κατάταξη όλων των αθλητών με τις επιδόσεις τους.

 

Σεπτέμβριος 2018

Εκ μέρους των διοργανωτών

 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018 13:44 )