Συχνά λέω ότι όταν εκτιμάμε αυτό που έχουμε, θα έχουμε ότι χρειαζόμαστε.

Το τέλος του έτους είναι μια στιγμή να κοιτάξουμε πίσω και να εκτιμήσουμε αυτά που κερδίσαμε ή μάθαμε κατά τη διάρκεια του έτους που τελειώνει και όχι μόνο!

Αλλά αυτό είναι ευκολότερο να το πεις παρά να το κάνεις!

Πολύ συχνά, μας παρασέρνει η συνήθεια της καθημερινότητας και δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε αυτές τις όμορφες μέρες των εορτών. Στη συνέχεια με όμορφα χρώματα θα έλεγα σχεδιάζουμε τις δεσμεύσεις και προσδοκίες μας για τον επόμενο χρόνο που σπανίως εκπληρώνονται, καθώς ο νέος αυτός χρόνος μετατρέπεται γρήγορα σε μια άλλη χοάνη που τα ρουφά και τα εξαφανίζει!

Δούλεψα σκληρά για να εκτιμήσω αυτό που έχω τώρα, συμπεριλαμβανομένων των κερδών και των μαθημάτων που αποκόμισα τον τελευταίο χρόνο μαθαίνοντας ακόμη και από τα λάθη μου. Προφανώς αυτό δεν έρχεται από μόνο του ... και αυτό νομίζω συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους.

Αν επικεντρωθούμε στο παρελθόν, τότε πιθανότατα εστιάζουμε στα αρνητικά πράγματα, και οποία ενισχύουμε και τα προσθέτουμε στο μέλλον ως πτυχή του εαυτού μας. Αυτό μας οδηγεί να αισθανθούμε ότι αποτύχαμε, αλλά μάλλον δεν διαβάσαμε σωστά την εικόνα των άλλων ανθρώπων που δείχνουν επιτυχημένοι.

Αν επικεντρωθούμε στο μέλλον, τείνουμε να μετριάσουμε ή να αρνηθούμε τα παλαιότερα επιτεύγματά μας και τις γνώσεις μας... ποτέ ικανοποιημένοι με το πώς φθάσαμε ως εδώ…

Η έκφραση ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για αυτά που πετύχαμε μέχρι τώρα είναι η απάντηση.

Ξεκινήστε επανακαθορίζοντας τις προσδοκίες σας για το νέο έτος τονίζοντας όλες τις μεγάλες θετικές κινήσεις που έχετε κάνει μέχρι τώρα και τα επιτεύγματά σας. Αυτά τα θετικά πράγματα μας λυτρώνουν!

Ύστερα κοιτάξτε προκλητικά τα κακά πράγματα που σας συνέβησαν, με μια ματιά όμως πώς έχετε μεγαλώσει από αυτά, ή πώς σας έδωσαν νέες ευκαιρίες και ιδέες, ακόμα και αφορμές!

Δημιουργήστε μια θετική ανάμνηση των καλών πραγμάτων και στη συνέχεια διπλώστε και αποθηκεύστε προσεκτικά τα κακά πράγματα στη μνήμη σας. Αυτό θα ενισχύσει πραγματικά την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σας και θα σας φέρει σημαντική ορμή και πάθος προς το μέλλον. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε την δυνατότητα να παραμείνετε στην πορεία για παραπέρα δεσμεύσεις, για εξέλιξη και αναπροσαρμογή.

Ας δεσμευθούμε λοιπόν όλοι να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας ώστε να μπορούμε να υπηρετούμε τους άλλους!!!

Αξίζει να το δοκιμάσουμε !!

Ευχές για ένα καλλίτερο μέλλον προπαντός με υγεία!!